Filtmaker Nina Tvedt Sliper - Bedriftsbeskjed
Om meg
Jeg er utdannet på Westerdahls Reklametegnerskole, Butikkleder fra Norsk Kjøpmannsinstitutt og jobbet som innkjøper og butikkleder i motebutikk i 25 år

Jeg begynte med filting da jeg som foreldre på Steinerskolen, der jeg var med på å lage ting til skolens julemarked i mange år, etterhvert oppdaget jeg at det å filte var mye mer enn grå tøfler og epler  

Da jeg lærte at materialer som silke og merino kunne kombineres og at en kunne lage de mest fantastiske lekre tekstiler som også kunne brukes til klær var jeg helt solgt. Siden 2001 har filtingen tatt stadig større plass i livet mitt.  I 2005 startet jeg eget firma for å selge mine produkter på håndverksmesser rundt i landet,på utstillnger og fra eget verksted.

Boken "Filt i Farger"  skrev jeg sammen med min søster Tone Tvedt, og den ble utgitt i Hobbyklubben, Cappelen Damm i 2008. I 2010 ga vi også ut boken "Filt - Kreativ toving og filting" på samme forlag. Begge bøkene fikk god mottakelse på det norske markedet, og "Filt i Farger" oversatt til svensk, islandsk. "Filt - kreativ toving og filting" ble oversatt til Finsk. Bøkene er tilgjengelige på nettbutikken og på Verkstedet og butikken min på Mariero, Stavanger.

Jeg henter inspirasjon fra det jeg ser rundt meg, enten det er natur, storbyliv eller spesielle fargekombinasjoner. Å kombinere merinoull og silke i vakre farger gjerne komplementert med garn, bånd og andre materialer gir meg alltid stor glede. Jeg har også fått masse insprasjon ifra andre filtmakere og forskjellge kurser jeg har gått på opp igjennom årene.

Klærne lages helt uten søm og mønstrene tilpasses etter kunden som skal ha dem.Jeg farger gjerne silken og ullen for å få dem i de nyansene jeg vil ha  Merinoullen som jeg bruker i klærne er så tynne og de klør slett ikke, de er utrolig god å ha på. Man holder seg varm, samtidig som materialene puster slik at en ikke blir svett. Kombinert med silke blir plaggene lett og behagelige i bruk.  Alle produktene kan vaskes for hånd med Milo.

Jeg arbeider også mye i Norsk ull og lager tøfler fra størrelse 18 til 46/47. Støvletter i Ull og med gode og stødige såler har jeg laget siden 2015.

Jeg har mitt eget Verksted og Butikk på Mariero i Stavanger, lokalene deler jeg med "Sytråden" v/Line Øxnevad og Elisabeth Tharaldsen - Søm og strikk.. Der produserer og selger vi de tingene vi lager og besøkende er hjertelig velkommen til å se  hvordan vi arbeider. 

Det å holde kurs finner jeg også veldig inspirerende og jeg kan tilby kurs i mange teknikker både på verkstedet eller ute i egnede lokaler. Se gjerne på kursoversikten og meld deg på et aktuelt kurs, eller ta kontakt for et spesialoppbygget kurs for din gruppe.